2024
Første skoledag
(August)
Første skoledag starter med en fælles morgensamling med fortælling og sang. Derefter går alle ud i deres nye klasser.
Alle forældre er meget velkomne denne dag. I den første pause er der is med guf til alle børn, inden de går ud til frikvarter. I dette tidsrum er der rundstykker og kaffe fælles for alle forældre nye som gamle.
Efter pausen siger vi farvel til forældrene og går ud i klasserne.
Lejrskole og Kultur-rejser
(September)
Lejrskolerne for Storemellem, Storegruppen og Ældstegruppen ligger i starten af skoleåret fordi elever og lærere opbygger relationer til hinanden og får opbygget et fællesskab i de nye grupper.
Motionsdag
(Oktober )
Vi deltager hvert år i skolernes motionsdag den sidste fredag inden efterårsferien. Her har vi ofte en del deltagende forældre og bedsteforældre, enten som hjælp til det praktiske, som at stå ved poster og sørge for forplejning eller for at løbe og cykle med på ruterne og få en hyggelig dag med børnene. Børnehaven løber side om side med skolebørn. Vores Ældstegruppe forestår opvarmningen.
Teater
(Oktober/ November)
I slutningen af oktober/start november har Lillemellem og Storemellem teateruger. Der er generalprøve for resten af skolen (og ofte også de omkringliggende friskoler) torsdag formiddag (i den anden teateruge) og forestilling for forældre, bedsteforældre og andre som har lyst til at opleve stykkerne om aftenen den samme dag. undervisning fra 8.15 - 13.00.
Juledagene
(December)
Juledagene er to sammenhængende dage enten i slutningen af november eller starten af december hvor hele skolen i fællesskab pynter skolen op både ude og inde, laver mad fra bunden og bager julesmåkager til vores fælles julefrokost, som vi har på 2. dagen. Der syltes, laves leverposteg, medisterpølse, flæskesteg m.m. I disse dage er eleverne blandet på tværs af årgange. Her vil vi gerne have hjælp fra både forældre og bedsteforældre til at deltage på de forskellige hold og til at være med til en hyggelig julefrokost.
Børnehavens ældste børn deltager på holdene.
I juledagene er der undervisning fra 8.15 - 13.00.
Projekt i Ældste
(Januar)
Ældste har i januar projektuger, hvor de individuelt arbejder selvstændigt med opgaver under et fælles tema. De sidste to dage i denne periode, er der fremlæggelser for resten af gruppen samt forældre. Eleverne i Ældste har fri efter normalt skema i disse uger.
Teater
(Februar)
6. - 9. klasse laver fælles teaterstykke. I den 2. uge er der om torsdagen generalprøve for resten af skolen (og ofte deomkringliggende friskoler) og samme aften forestilling for forældre, bedsteforældre og andre som har lyst til at se stykket.
I teaterugerne er der undervisning fra 8.15 - 13.00
Forældre- og revyfest
(Marts)
Forældrefestudvalget og revyudvalget planlægger årets forældrefest. Her er alle forældre velkomne til en hyggelig aften med god mad, vin og revy fra det forgangne år.
Melodi Grand Prix
(April)
I løbet af foråret forbereder alle grupper/musikhold, hver deres nummer til året Melodi Gran Prix. Alle forældre og bedsteforældre er velkomne til at overvære arrangementet.
Undervisningen denne dag er fra 8.15 - 13.00.
Bogstavsfest i Lillegruppen for bedsteforældre
(Maj)
Lillegruppen forbereder hvert år i fællesskab en fest for deres bedsteforældre, hvor de på forskellige måder præsenterer bogstaverne fx ved at bage dem, synge om dem, male dem og meget mere. Bedsteforældre er velkomne til at tage madpakker med og spise sammen med børnene inden de tager hjem eller tager deres børnebørn med hjem.
Markedsdag
(Juni)
Den årlige markedsdag er en skoledag, så her er alle børn og minimum én forældre forpligtet til at deltage. 6. - 9. klasse har forberedt sambamusik og sambadans. De går forrest i sambaoptoget gennem Bjerring, som er startskuddet til markedsdagen. Her er forskellige boder, der kan fx være fiskedam, lykkehjul, flødebollekast, gummistøvlekast, guldgraver og meget mere. Der kan desuden købes mad, kage og kaffe. Hele overskuddet går til skolen og børnehaven. Alle børn har i større eller mindre grad været med til at bidrage til markedsdagen i undervisningen, ligesom alle forældre bliver tildelt en opgave på dagen. Markedsdagen starter ofte til middag og varer til aften.
Rockdag
(Juni)
Sammen med Hinnerup Friskole afholder vi hvert år Rockdag. Musikhold fra begge skoler har forberedt musik, som vi spiller for hinanden. Dagen bliver skiftevis afholdt på Hinnerup Friskole og Gudenådalens Friskole. Alle er velkomne til at overvære arrangementet. Undervisningen denne dag er fra 8.15 - 13.00.
Rollespil
(Juni)
Rollespil afholdes i slutningen af juni. Alle elever fra 2. - 7. klasse bliver delt i hold på tværs af årgange og deltager i de fælles forberedelser til rollespillet og afholdelsen af selve rollespillet i slutningen af rollespilsdagene. Alle bliver en del af en klan, som I fællesskab skaber deres egen fortælling. Desuden bliver der forberedt våben, lavet eliksir, lavet banner og meget mere, som skal bruges i selve rollespillet.
0. og 1. klasse er sammen i Lillegruppen, hvor de i fællesskab forbereder sig på at kunne besøge rollespillet og kigge på.
Alle fra 0. - 7. klasse cykler til rollespilspladsen, når selve rollespillet afholdes. Forældre og bedsteforældre er velkomne til både at hjælpe og deltage eller kigge på i rollespillet.
Undervisningen i rollespilsdagene er fra 8.15 - 13.00.
Afslutningsaften for ældste
(Juni)
I de sidste uger af juni har ældste afslutningsprojekt, mens resten af skolen har rollespilsuger. Den ene del af ældste forbereder de hhv. kreative produkter til enten yderligere udsmykning eller aktiviteter til gavn på alle på skolen fx er der blevet lavet en skaterbane, pallemøbler og udsmykning til skolens nye bygning Folkvang. Den anden del af ældste forbereder musik, som de opfører på selve afslutningsaftenen.
Her deltager alle fra ældste og deres forældre samt personale på skolen.
Sidste skoledag
(Juni)
Sidste skoledag er fælles for hele skolen. 9. klasse holder samling, hvor de på en ordentligt måde laver fis og ballade med lærerne. Herefter er der rundboldkamp mellem lærere og 9. klasse på sportspladsen i Bjerring, inden vi går tilbage til skolen og synger sommerferien ind i fællesskab. Børnene har ofte fri til middag denne dag.
Emneuger
På årskalenderen kan det ses, hvilke uger i løbet af året der er emneuger. I disse uger varer undervisningen som hovedregel fra kl. 8.15 - 13.00.
Aksesamarbejde
Aksesamarbejdet er et samarbejde mellem Mammenfri, Nørreå Friskole og Gudenådalens Friskole, hvor de ældste elever alle deltager i en fælles naturfagsuge, samt har en fælles aftenarrangement med overnatning på én af skolerne.
Fagdage
Der er i løbet af året indlagt fagdage. Disse dage er der undervisning fra 8.15 - 13.00.
Forældre passer skolen
To gange om året tager hele personalet på GUFS på pædagogiske dage. Traditionen er, at forældre overtager undervisningen disse dage. Forældrene bestemmer selv, hvad de kan byde ind med af undervisning.
Disse dage er der som regel undervisning fra 8.15 - 13.00.
Lege næste skoleår
En formiddag om året flytter alle op i den nye klasse, de skal gå i det næste skoleår og hvilke elever de skal være sammen med, i den nye gruppe. Det varer typisk indtil middag, hvorefter skoledagen fortsætter som normalt.